Λίγο πριν το φινάλε…
02/07/2015  //  By:   //  Κεντρικό  //  No Comment

Έχουμε φτάσει μια ανάσα πριν το τέλος των Νεανικών Πρωταθλημάτων καθώς σήμερα ξεκινά ο 9ος και τελευταίος γύρος.

Σε κάποιες κατηγορίες οι πρώτες θέσεις έχουν ήδη κριθεί ενώ σε άλλες θα δωθούν μάχες μέχρι τελευταία στιγμή.

Μετά τους 8 πρώτους γύρους λοιπόν η κατάσταση για την πρώτη θέση έχει ξεκαθαρίσει πλήρως στα αγόρια ως 16 ετών όπου ο Νικόλας Θεοδώρου είναι 1,5 βαθμό μπροστά από τον δεύτερο Αργύρη Παπαδόπουλο και είναι πρωταθλητής Ελλάδος ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον 9ο γύρο. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν 4 αθλητές με 5,5 βαθμούς (Τσακνάκης, Αλεξιάδης, Κουσκούτης, Δρακουλάκος). Στα κορίτσια ως 12 ετών πρωταθλήτρια για το 2015 είναι η Ευγενία Τσιβελεκίδου η οποία πριν τον τελευταίο γύρο έχει 2 ολόκληρους βαθμούς παραπάνω από τις Μιχαηλίδου και Κούτα που την ακολουθούν με 5,5.

Στα αγόρια ως 14 ετών σαφές προβάδισμα έχει ο Ανθόπουλος με 7/8, ακολουθεί ο Γεωργακόπουλος με 6/8 και από εκεί και πέρα 6 σκακιστές που ισοβαθμούν με 5,5 βαθμούς στην τρίτη θέση. Ο τελευταίος γύρος αναμένεται συναρπαστικός καθώς 8 σκακιστές διεκδικούν τα μετάλλια!

Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών η Α.Πετράκη και η Λουκά προηγούνται με 5/6 και τις ακολουθεί η Βοζινάκη με 4,5.

Και στα κορίτσια ως 16 όμως όπου έχει γίνει ένα πολύ ανοιχτό πρωτάθλημα χωρίς κάποιο φαβορί να έχει ξεχωρίσει, οι πρωτες θεσεις θα κριθούν στον 7ο γύρο. Ως τώρα προηγείται η Ε.Πετράκη με 5 βαθμούς και ακολουθούν Κόκκοτα και Μόσχου με 4,5.

Στα αγόρια ως 12 ετών προηγούνται οι Κατωπόδης και Τριανταφυλλίδης με 6,5/8 και ακολουθούν Χατζηελευθερίου και Σπυρόπουλος με 6/8.

Στα αγόρια ως 10, Τζαγκαράκης, Φυντριλάκης και Κράλλης ισοβαθμούν στην 1η θέση με 6,5/8 και απέχουν 1 βαθμό από τους υπόλοιπους σκακιστές. Το φινάλε και εδώ αναμένεται απρόβλεπτο.

Στα κορίτσια 10 ετών σημαντικό προβάδισμα έχει η Ε.Καραβιτάκη με 6/7 ενώ στη 2η θέση είναι η Γκιούτσου με 5,5. Στην 3η θέση με 5,5 βαθμούς ισοβαθμούν Καντεράκη και Παπαθανασίου.

Στα αγόρια 08 μπροστα βρίσκονται οι Δημανούδης και Φωτιάδης με 6,5/8 ενώ πολύ κοντά τους στην 3η θέση ισοβαθμούν οι Χαρτοφύλακας, Γκιούτσος και Μήτσιου.

Τέλος, στα κορίτσια 08, 1η μετά τους 6 πρώτους γύρους είναι η Α.Καραβιτάκη με 5 ενω την ακολουθούν 4 σκακίστριες με 4 βαθμούς.

Καλή επιτυχία σε όλους τους μικρούς σκακιστές και τις σκακίστριες!

Το σχόλιο σας